söndag, januari 04, 2015

Macadamia Ricotta "cheese" / "ost"

 
This was not really as a cheese, but it was really good as a side dish and I liked it a lot. The recipe maker is the fantastic Michelle Tam who is the writer of the cookbook Nom Nom Paleo Food for humans. A cookbook that I really can recommend. So creative.
 
Organic ingredients:
2 cups raw macadamia nuts
1 tsp sea salt (or Kosher salt as in the original recipe)
1 tbsp lemon juice from a lemon
1/2 cup water
 
Steps:
1. Mix together all the ingredients in a food processor til the Macadamia Ricotta is smooth.
2. Serve it for example as a dip for veggies or topping on a Bolognese.
 

 


Detta var inte riktigt som en ost, men den var riktigt god som tillbehör och jag gillade både konsistensen och smaken väldigt mycket. Receptet är skapat av den fantastiska Michelle Tam som har skrivit kokboken Nom Nom Paleo Food for humans. En kokbok som jag verkligen kan rekommendera, så kreativ. Men finns tyvärr bara på engelska.
 
Ekologiska ingredienser:
4,5 dl raw macadamianötter
1 tsk havssalt
1 msk citronjuice från en citron
1,25 dl vatten 
 
Gör såhär:
1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare tills Macadamia ricottan är som en len puré.
2. Servera den tex som en dip till blandade grönsaker eller som topping på en köttfärssås.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar